Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Spetterende Veiligheidsdag 8 juni 2024

dinsdag 23 april 2024 om 15:31
Waterspelletje voor kinderen
Laatste update: woensdag 24 april 2024 om 09:21

Altijd al eens in een ambulance willen zitten? Of van dichtbij willen zien hoe de brandweer een brand blust? Dat kan tijdens de Veiligheidsdag van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland op zaterdag 8 juni. Tussen 10:00 en 16:00 uur is iedereen van harte welkom op het terrein van de brandweerkazerne aan het Prins Bernhardplein 112 in Zaandam.

Spectaculaire activiteiten voor jong én oud 

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werd opgericht. Gemeente Zaanstad viert haar 50-jarig bestaan. Aanleiding om iedereen uit te nodigen voor een kijkje achter de schermen van de samenwerkende hulpdiensten in onze regio.  

“We bieden een mooie mix aan activiteiten en bezienswaardigheden voor onze bezoekers”, vertelt Justin Peet, één van de coördinatoren. “Er is heel veel te beleven en te zien. Dus kom een rondje meerijden in een brandweerauto, stel je hoogtevrees op de proef door omhoog te gaan in de korf van een autoladder of communiceer met brandweerduikers in een duiktank.”  

Samenwerkende hulpdiensten 

Meerdere veiligheidspartners zoals politie, ambulance en het Rode Kruis laten zien hoe ze te werk gaan. Zo kun je van dichtbij meekijken hoe de hulpdiensten samenwerken na een aanrijding tussen auto’s en het blussen van een brand. Een incident bestrijden we tenslotte niet alleen!   

Nieuwe voertuigen 

Naast de vele activiteiten zijn er meerdere nieuwe voer- en vaartuigen te bewonderen. Op de Veiligheidsdag kan je de nieuwe tankautospuit, autoladder, snel inzetbare boot en het hulpverleningsvoertuig bewonderen die Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland de afgelopen jaren in gebruik heeft genomen.  

Speciaal voor kinderen 

Aan de kinderen is volop gedacht. Zij kunnen meedoen met diverse spelletjes, zoals het blussen met een waterslang en meedoen met een speurtocht.   

Bereikbaarheid

Bezoek je de open dag? Kom dan zoveel mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer of lopend. Rondom het Prins Bernhardplein zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeren kan in de wijk Kogerveld in Zaandam.

Samenwerkingsverband tussen gemeenten, brandweer, politie en GHOR.